Nieuws - detail

De Mèt Duvelt blijft groeien

LAURA LYNN EN JOHAN VERMINNEN BEKENDE NAMEN OP CONCERTREEKS

6779528

Het gemeentebestuur van Asse en de horecabazen organiseren deze zomer voor de tweede keer de concertreeks ‘De Mèt Duvelt’. Na het grote succes van vorig jaar, krijgt het publiek met Laura Lynn en Johan Verminnen twee publiekstrekkers voorgeschoteld.

Schepen Rita De Vos, bevoegd voor centrummarketing en evenementen, stelde gisteravond trots het programma voor van ‘De Mèt Duvelt’, versie 2014. Vorig jaar al lokte de reeks optredens duizenden mensen naar het centrum van Asse en dat zal dit jaar niet anders zijn. “We hebben alle krachten gebundeld om hier opnieuw een reeks sfeervolle avonden te organiseren”, zegt Rita De Vos. “Zowel de gemeentelijke diensten, de sponsors als de horecazaken op de Markt werken nauw samen om dit project te laten slagen. En nog belangrijk: we laten elk muziekgenre aan bod komen. Iedere bezoeker komt aan zijn trekken.”

Het budget voor De Mèt Duvelt ging met een derde de hoogte in. Dit jaar wordt 17.000 euro vrijgemaakt. “Maar dat bedrag halen we integraal op met het zoeken van sponsors”, zegt Rita De Vos. “Die sponsors ben ik als bevoegd schepen zelf gaan zoeken. Het festival is dus zelfbedruipend en dat maakt dat onze organisatie ook meteen kerngezond is.”

Jong en oud

De Mèt Duvelt begint op vrijdag 11 juli, de Vlaamse feestdag, met een optreden van schlagerkoningin Laura Lynn. Een week later, op 18 juli, brengt Johan Verminnen zijn grootste hits. “De optredens zijn gevarieerd”, vervolgt Rita De Vos. “Op 25 juli krijgen we The Village op bezoek, een veelbelovende groep van drie provinciegenoten wiens muziek zowel bij jong als oud in de smaak valt. Maar we hebben ook de bekende zanger William en de groep Silent Reason uit Brussegem. Op 15 augustus staat Black Magic Woman op het podium en op 22 augustus is het de beurt aan de Assese groep Bump die tal van fantastische covers brengt. We sluiten af met Carina en Jeason.”

De zaakvoerders van de cafés en restaurantjes op de Markt zijn in hun nopjes. “Vorig jaar zorgden de optredens voor een gezellig sfeertje”, zeggen Marijke De Rijcke van De Oorzaak en Kris De Nijs van Cafka. “De mensen komen naar hier om een concertje mee te pikken, maar de drukte van de openluchtfestivals heb je hier niet. En uiteraard krijgen we extra bezoekers tijdens die vrijdagen.”
Tijdens de voorstelling van de affiche kregen alle bezoekerseen hopplantje mee naar huis. “Een symbolisch cadeau”, zegt Rita De Vos. “De festivalreeks is een voorproevertje op de Hopduvelfeesten. Een hopplantje verzorgen vraagt veel werk en zorgen. En hetzelfde geldt ook voor dit evenement.”

BRON: WIM DE SMET – Het Laatste Nieuws

Comments are closed.