Nieuws - detail

Nieuw in Asse: PassePOP!

Het bestuur van Asse zet de volgende drie maanden in op PassePOP.

PassePop_FB

Een POPUP –project  als PassePOP is een antwoord op de groeiende leegstand in het centrum.

Pop-up stores bieden een oplossing op de leegstand in het handelscentrum maar ook een tijdelijke oplossing aan ondernemers die op zoek zijn naar winkelruimtes. Bovendien zal dit project een positieve impact hebben op de dynamiek van de kern.

Om dit project de beste slaagkansen te bieden is het bestuur in zee gegaan met leegstandsbeheerder ENTRAKT die samen met de dienst Lokale Economie zoveel mogelijk leegstaande handelspanden een (tijdelijk) creatieve invulling zal geven.

Zij contacteren alle eigenaars en trachten hen te overtuigen van de meerwaarde om hun pand ter beschikking te stellen voor dit project. Vervolgens wordt een match gemaakt met een creatieve ondernemer. Door de zeer voordelige tarieven willen we de drempel om een eigen zaak uit te baten verlagen.

Overal waar je dit logo op de etalage ziet verschijnen zal vanaf de maand mei een (tijdelijke) winkel worden geopend.

De invulling kan gebeuren op 3 manieren:

  • een tijdelijke winkel (de zogenaamde pop-up store);
  • de invulling van een etalage als advertentieruimte voor (lokale) handelaars of als tentoonstellingsruimte voor kunstenaars of ontwerpers;
  • de bestickering van een etalage

Uiteraard is het finale resultaat een lange termijn-invulling van de panden met winkels die complementair zijn aan het reeds bestaande aanbod. Een eerste doel is de leegstand tijdelijk aan te pakken tegen de komende soldenperiode en de uitstraling van het centrum opwaarderen.

Creatieve ondernemers gezocht voor pop-upshop

Ben jij een creatieve ondernemer? Loop je al langer rond met het idee een eigen winkel of eethuis op te starten? Wil je dit in een veilige setting eens uitproberen? Dan is ‘PassePOP’ echt iets voor jou!

Creatieve geesten die in de periode mei tot en met juli 2015 een pop-up store willen inrichten, nemen best zo snel mogelijk contact op met de dienst Lokale Economie. Het gemeentebestuur en Entrakt bekijken samen met jullie de praktische organisatie.

Aarzel niet en stuur een mailtje met wat info naar lokale.economie@asse.be of info@entrakt.be.

Comments are closed.